Welkom bij Vrienden van Filosofie Oost-Groningen.

Als 'Projectgroep Filosofie' hebben we een aantal jaren activiteiten georganiseerd onder 'de Stichting Platform Scheemder Kerk anno 1515'. Met ingang van 1 februari 2015 is deze stichting opgeheven en hebben wij als projectgroep onze officiële status verloren.

Omdat we veel plezier beleven aan filosofie, met elkaar én met onze vrienden en belangstellenden hebben we besloten om door te gaan met het organiseren van filosofieavonden, maar nu in de vorm van visites, de 'Filosovisites'.

Deze ‘Filosovisites’ zijn een privé-aangelegenheid en worden normaal gesproken gehouden in het kerkje van Kees en Ædda van Slochteren aan de Molenstraat 12 en 14 te Scheemda. Soms maken we gebruik van de Esbörg in Scheemda, vanwege een verwachte grotere opkomst dan gebruikelijk. De lezingen worden gehouden op maandagavonden van 20.00-22.00 uur en we houden ons aan de (eindtijd). De zaal is open vanaf 19.30 uur.

De kosten van sprekers betalen we in principe uit eigen zak. Vrienden en belangstellenden vragen we een vrijwillige bijdrage van ongeveer €7,50 in onze onkosten. Als de filosovisite plaatsvindt in het kerkje zijn koffie, thee, een drankje en hapje vanzelfsprekend inbegrepen. Elders, zoals in de Esborg niet.

We kondigen de 'Filosovisites' breed aan, elk via onze eigen netwerken. We gaan er van uit dat elk van ons vijf vrienden meebrengt en dat resulteert meestal in Filosovisite van een twintig- tot vijftigtal vrienden. Belangstellenden die op basis van onze aankondigingen komen, beschouwen we ook als onze vrienden. 

We hopen onze gezellige en vooral inspirerende visites die tot nadenken stemmen nog lang te kunnen voortzetten.

Met vriendengroet,

Vrienden van Filosofie OostGroningen:

Wilmien Haasken-Nobel, Jan Pieters, Kees van Slochteren en Kor de Vries,

 

NB: Wij zijn als Vrienden van Filosofie een privépersoon, we hebben geen winstoogmerk en moeten onze vrienden en belangstellenden er op wijzen dat u voor eigen risico onze avonden bezoekt.

Webklik


WJHN15


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK