Cursusaanbod

In het najaar van 2015 hebben we met elkaar kennis gemaakt met filosofie onder leiding van Dr. Eite Veening. Er was bij onszelf behoefte aan een vervolgcursus en ook onze vrienden wilden graag aanschuiven. Vandaar dat we in het najaar van 2016 een vervolgcursus hebben samengesteld onder leiding van dhr. Peter Vermaat (http://petervermaat.nl/old/). Het onderwerp van de vervolgcursus was Hermeneutiek. Hermeneutiek is die tak van filosofie die zich bezighoudt met het begrijpen en interpreteren van de mens en zijn uitdrukkingsvormen (zoals kunst, teksten en beeld).

Ja en we hadden nóg een basiscursus in de planning. Echter, we moeten ons blijven realiseren dat we slechts een viertal vrienden zijn die Filosovisites organiseren vooral omdat we het leuk vinden. Willen we góed blijven moeten we ook weer niet té veel hooi op de vork nemen. Zeker niet met het filosovisiteprogramma dat we dit jaar hebben kunnen verwezenlijken.

We hebben dus besloten de tweede basiscursus dit seizoen NIET te organiseren. Een nieuwe cursus vindt op zijn vroegst in het najaar van 2017 plaats. We denken na over een nieuwe cursus die breed toegankelijk en interessant is voor vrienden met weinig kennis tot de doorgewinterde filosofen onder ons.

 WJHN15


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK