Terugblik

In deze teurgblik houden we bij wat we de afgelopen jaren zoals georganiseerd hebben en wie lezingen hebben gehouden tijdens one filosovisites.

In 2014-2015 mochten we Jaffe Vink, Petra Bolhuis, Eugene Boonman, Fokke Fennema en Coen Simon ontvangen. In dat seizoen vond een cursus 'kennismaken met filosofie' plaats o.l.v. Eite Veening. 

In 2015-2016 hebben we een bezoek gebracht aan Tenaxx waar Wouter Oudemans ons ontving en een lezing hield over Vegetatieve filosofie. Verder ontvingen we achtereenvolgens Hans Harbers, Gerhard Hoogers, John Hoogervorst en Anneline Mook. Indat seizoen vond de cursus 'Hermeneutiek' plaats o.l.v. Peter Vermaat. 

In 2016-2017 dreigde de lezing van Stine Jensen over te gaan: ze had een ongelukje gehad. Gelukkig kon ze in februari komen ipv in oktober. De belangstelling was overweldigend, ruim 200 bezoekers. We hadden dat jaar nóg een grote naam, Paul Scheffer die we ook in de Esborg hebben ontvangen. We ontvingen ook Menno de Bree en Jan Vaessen. In dit seizoen hebben we ook de bevrijdingslezing mogen organiseren waarvoor we Jeroen te Voorde hebben uitgenodigd met een lezing over de open samenleving volgens Leo Polak.

In 2017-2018 zijn hebben we alle bijeenkomsten aan de Molenstraat gehouden, behalve die van Pauline Kleingeld over kosmopolitisme en de vraag of we zouden moeten streven naar een wereldregering. Ook de bijenkomsten aan de Molenstraat werden erg goed bezocht. We hebben daar geluisterd en gediscussieerd met van Holthoon, Jacquelien Rotfusz en Marjolein Brugerhout.

In 2018-2019 was een bijzonder jaar vanwege het symposium met filosofiecolleges over kapitalisme, socialisme en communisme in maart. Theo Lijster trapte het seizoen af met zijn lezing 'De Grote vlucht inwaarts'. In november ontvingen we Miriam van Reijen, over de filosofie van Spinoza met een blik op Groningen. Arie Zwiep hield in januari een lezing over Bijbelse hermeneutiek en in mei hadden we onze jonge filosoof Gwenda van der Vaart die een inleiding hield over haar promotieonderzoek over de bijdrage van gemeenschapsactiviteiten gericht op kunst en het effect daarvan op veerkracht  in kleine dorpen.

Nu in 2019-2020 hebben we weer een zeer gevarieerd programma, zie daarvoor de agenda. 


WJHN15


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK