Het Filosovisiteprogramma 2018-2019

Terugkijkend op een paar succesvolle seizoenen kondigen wij, Vrienden van filosofie in OostGroningen, met gepaste trots de Filosovisites voor 2018-2019 aan. 

In 2014-2015 mochten we Jaffe Vink, Petra Bolhuis, Eugene Boonman, Fokke Fennema en Coen Simon ontvangen. In dat seizoen vond een cursus 'kennismaken met filosofie' plaats o.l.v. Eite Veening. 

In 2015-2016 hebben we een bezoek gebracht aan Tenaxx waar Wouter Oudemans ons ontving en een lezing hield over Vegetatieve filosofie. Verder ontvingen we achtereenvolgens Hans Harbers, Gerhard Hoogers, John Hoogervorst en Anneline Mook. Indat seizoen vond de cursus 'Hermeneutiek' plaats o.l.v. Peter Vermaat. 

In 2016-2017 dreigde de lezing van Stine Jensen over te gaan: ze had een ongelukje gehad. Gelukkig kon ze in februari komen ipv in oktober. De belangstelling was overweldigend, ruim 200 bezoekers. We hadden dat jaar nóg een grote naam, Paul Scheffer die we ook in de Esborg hebben ontvangen.

In dit seizoen hebben we ook de bevrijdingslezing mogen organiseren waarvoor we Jeroen te Voorde hebben uitgenodigd met een lezing over de open samenleving volgens Leo Polak.

In 2017-2018 zijn hebben we alle bijeenkomsten aan de Molenstraat gehouden, behalve die van Pauline Kleingeld over kosmopolitisme en de vraag of we zouden moeten streven naar een wereldregering. Ook de bijenkomsten aan de Molenstraat werden erg goed bezocht.

Nu in 2018-2019 hebben we weer een zeer gevarieerd programma, zie daarvoor de agenda. 

We kondigen via onze persoonlijke netwerken de aanstaande Filosovisites aan, maar maken ook gebruik van (digitale) media als: www.oostgrunn.nl, www.uitagendaoldambt.nl, www.uitservice.nl en als het even meezit de lokale pers zoals het Streekblad en het Dagblad van het Noorden. Soms delen we flyers uit onder onze vrienden en in onze netwerken. 

Suggesties zijn welkom!


WJHN15


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK